РОТАРИ

РЕАЛИЗИРАНА НАЈУСПЕШНАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ДОСЕГА!

На ден 21.02.2024 година во интервалот од 9:00-14:00 часот, во просториите на Ресторанот „Алтан“, успешно беше спроведена традиционалната крводарителска акција, во коорганизација на Ротари Клубот Прилеп, Лајонс Клубот Прилеп, Црвениот крст – ОО Прилеп и Институтот за трансфузиона медицина од Скопје. На оваа крводарителска акција беа собрани рекордни 54 единици крв, од исто толку дарители, […]
Read More

Предавање за членството на тема: “Зачувување на машкото здравје” со г-ѓа Петра Лукароска, Претседателка на Здружението за унапредување на машкото здравје Филип Лукароски и д-р Влатко Кузманоски – спец. уролог

Во организација на Ротари клубот Прилеп на ден 19.02.2024 година се одржа предавање за членството на тема: “Зачувување на машкото здравје”, кое го одржаа г-ѓа Петра Лукароска, Претседателка на Здружението за унапредување на машкото здравје Филип Лукароски и д-р Влатко Кузманоски – спец. уролог. Се дискутираше за важноста од превенирање на малигните болести на простата […]
Read More

Доделување на наградите на најдобрите учесници на одржаниот Арт Хепенинг

На 13.11.2023 година, од страна на Ротари клубот Прилеп беше организиран пригоден настан за доделување на наградите на најдобрите учесници на одржаниот Арт Хепенинг. Стручна комисија ги избра најдобрите и со парични награди се здобија:  Ивана Гулабоска – I место – 6.000,00 МКД (СОУ Орде Чопела Прилеп);  Елена Абрашоска – II место – 4.000,00 МКД […]
Read More

Екологија преку иновативна технологија

Ротари клубот Прилеп успешно го реализираше проектот „Екологија преку иновативна технологија“ за поставување две повратни вендинг машини. Во рамките на проектот се поставија две повратни вендинг машини за пластична ПЕТ амбалажа и лименки во два локални маркети на „Футура“ лоцирани во централното подрачје на градот Прилеп. Практично, станува збор за селектирање амбалажен отпад со бенефиции, […]
Read More

Хуманитарен Ликовен хепенинг по повод ослободувањето на Прилеп (3-ти ноември)

Овој хуманитарен ликовен хепенинг се одржува во соработка со Друштвото на л и к о в н и уме т н и ц и о д П р и л е п и талентирани ученици од средните училишта од Прилеп. За најуспешните ученици Ротари клубот доделува награди и дипломи за сите учесници. Овие слики остануваат […]
Read More